Bilim İletişimi Kampı Kocaeli’de Başlıyor
"Bilimin Kamusal İletişimi: Devlet Üniversitelerinin Bilim İletişiminde Dijital Medya" (bil-ki) projesinin eğitim kampı bugün (10 Şubat) başlıyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) yürütücülüğünde sürdürülen projeyle halkın bilime katılımının desteklenmesi amaçlanıyor.
Bilimsel bilginin dar bir çevrede dolaşımı yerine toplumla buluşması için üniversitelerin sorumluluk üstlenerek bilim iletişimine katkıda bulunması, bilimsel çalışmaların kamuya ve kamusal tartışmalara açılması için örnek oluşturacak uygulamaların hayata geçirileceği projenin yürütücülüğünü, KOÜ İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Meral Çakır Çifter yapıyor. KOÜ İletişim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Gülden Özkan, KOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aysen Şimşek Kandemir, Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Barış Yetkin ve Dr. Öğr. Üyesi Nedim Serhat Bilecen’in araştırmacı olduğu projede halkın katılımı amacı doğrultusunda kent halkını temsil eden gönüllüler de yer alıyor.
Bilimin Kamusal İletişimi eğitim kampında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ruhdan Uzun, gazeteci Sedat Pişirici ve Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Barış Yetkin bilim iletişimi, bilim haberciliği ve bilimsel bilginin dijital yolla yaygınlaştırılması konularında teorik ve uygulamalı eğitim verecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Antikkapı Erguvan Salonunda gerçekleştirilecek bil-ki eğitim kampı 10 gün sürecek.
Eğitim Kampı sürecinde Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ün de katılacağı basına açık bir etkinlik düzenlenecek.
İLETİŞİM:
Arş. Gör. Betül Artukarslan
bilkitubitakproje@gmail.com